Frågor och svar om sms-lån

VAD ÄR ETT SMS-LÅN?

Sms-lån är ett litet lån som vanligen kan ansökas via telefonsamtal, dator eller sms. Sms-lån är ett snabbt sätt att få pengar till kontot. Lånet kan hjälpa dig att klara av vardagens oförutsedda utgifter. Det finns många olika namn på denna typen av lån: internetlån, minilån, microlån, telefonlån, webblån, sms-lån med mera. Även om sms-lån är ett lätt sätt att få pengar på kontot ska man inte glömma att sms-lånet innebär en skuld som måste återbetalas.

HUR ANSÖKER JAG OM LÅN?

  1. Sök och hitta ett passande lån från vår sida.
  2. Klicka dig till sajten om sms-lån.
  3. Klicka vidare till ansök om lån.
  4. Identifiera dig enligt instruktionerna.
  5. Välj önskad lånesumma och fyll i dina personuppgifter.
  6. Du får en PIN-kod på sms som du registrerar på lånesidan.
  7. Ett sms kommer om lånebeslutet.
  8. Om lånebeslutet är positivt är pengarna på ditt konto inom cirka tre minuter. Instruktionerna kan variera lite beroende på vilken sms-lån tjänst du använder.

VARFÖR FÅR JAG INTE LÅN?

Det kan finnas flera orsaker till att du inte får låna. Här är en lista över några orsaker som har betydelse till att du inte får kredit:

1. Betalningsanmärkningar

Har du betalningsanmärkningar ger inte alla företag kredit till dig. Några sms-låneföretag ger dock kredit trots att du har betalningsanmärkningar. Om du har skuldsaldo hos Kronfogden är det inte möjligt att få låna.

2. Ett för stort lån

Om du har ansökt om ett för stort lån. När du ansöker om lån för första gången kan du i regel få 500 till 5 000 kronor. Hur mycket du kan få kan låna beror också på din ålder. Det kan vara svårare att få lån om man är för ung.

3. En felaktig låneansökan

Var alltid noggrann när du fyller i din låneansökan för om det blir fel kan det vara en anledning till avslag.

4. Du har redan lånat från företaget

Samma sms-låneföretag kan ha många olika sidor för smålån och de kan ha sparat dina kredituppgifter för att du redan har tagit en annan kredit hos företaget.

BEHÖVS DET SÄKERHET ELLER BORGEN FÖR ATT FÅ LÅN?

Nej, sms-lån är vad man kallar privata blancolån. Långivaren tar bara en kreditupplysning för att bedöma din kreditvärdighet.

KAN MAN BLI BEVILJAD ETT SMS-LÅN UTAN ATT KREDITUPPLYSNING TAS?

Ja, det finns en hel del låneföretag som erbjuder mindre lån utan kreditupplysning. Några kan erbjuda summor upp emot 35 000 kronor.

ÄR DET MÖJLIGT ATT BLI BEVILJAD ETT SMS-LÅN OM MAN HAR BETALNINGSANMÄRKNING?

Ja, det finns upp emot 40 olika långivare som kan acceptera om man har betalningsanmärkning. De kan då istället ha andra krav som säkerhet så kolla villkoren noga när du ska jämföra.

ÄR DET HELT OMÖJLIGT ATT FÅ LÅN OM MAN HAR SKULD HOS KRONOFOGDEN?

Nej, det finns långivare som accepterar om man har skulder hos Kronofogden men de är inte många. Har man registrerade skulder hos Kronofogden minskar chansen att bli beviljad ett lån.